KISS-KOST

En stor del af patienterne i klinikken er henvist med gynækologiske problemer eller fertilitetsproblemer, hvor for højt insulin er den væsentligste årsag. Højt insulin skyldes nedsat følsomhed for insulin pga arvelig disposition og for stort indtag af kulhydrater. For højt insulin i blodet er IKKE det samme som sukkersyge (hvor det er sukkeret, der er for meget af). Insulin regulerer blodsukkeret, men sukkersyge opstår først, når behovet for insulin er blevet så stort, at kroppen ikke kan danne nok af det.

Ud over at regulere blodsukkeret er insulin nok det vigtigste hormon i kroppen overhovedet. Samtlige celler og organer er påvirkelige af insulin, og når insulin bliver for højt, begynder forskellige organer at opføre sig uhensigtsmæssigt. Rigtig mange sygdomstilstande skyldes for højt insulin. For højt insulin er den hyppigste årsag til hormonforstyrrelser, menstruationsforstyrrelser og nedsat fertilitet hos kvinden. Insulin har også en finder med i spillet, når det drejer sig om træthed, hovedpine, depression, hårtab, hårvækst, uren hud, overvægt, højt blodtryk, polypper og meget mere.

Man kan ikke ændre på den måde et menneske genetisk er skruet sammen på, altså den genetiske disposition, men man kan ændre på livsstilen (kost og motion), så den passer bedre til den genetiske disposition. På den baggrund benytter klinikken KISS-kost i behandlingen af en lang række tilstande. KISS-kost er en entydig og veldefineret måde at sammensætte sin kost på, så behovet for insulin bliver mindre, og insulin falder. Herved bedres den sygelige tilstand.

Bjarne er opfinder af og har ophavsretten til KISS-kost. Principperne for KISS-kost er første gang publiceret i bogen "Spis dig gravid" og vil næste gang blive publiceret i bogen "Spis dig rask", der udkommer i efteråret 2012.

Det er den arvelige faktor, der disponerer til IR. Derudover er der en livsstil relateret provokation. Denne provokation afhænger af kost og fysisk aktivitet.

KISS KOST er udviklet af Bjarne Stigsby til at mindske eller fjerne din IR.

Download introduktion til KISS-Kost:

Info KISS

Du kan se hvilket blodprøver, der er relevante i "SPIS DIG GRAVID" på side 138.

I foråret 2015 udkom "SPIS DIG FRA DIABETES" skrevet af Bjarne og Maria Falck Stigsby. Halvdelen af bogen er en manual i KISS-Kost med masser af opskrifter og sammensætninger, samt masser af råd og vejledning. Så den kan bruges som supplement til de to andre bøger.